Skip to main content

Een terugblik

Ik blik graag terug op het jaar en ik kijk met enthousiasme uit naar het nieuwe jaar.

Bij het terugblikken, denk ik aan de mooie stappen die ik menigeen in Bakkeveen heb zien zetten. Mensen die voorheen amper fruit aten, genieten er nu dagelijks van. Of mensen die elke dag een glaasje namen en er nu alleen met speciale gelegenheden voor kiezen en zich daar goed bij voelen. Vooral van het gevoel dat zij controle over zichzelf hebben en zich niet laten leiden door de ‘gewoonte’ of door de sociale verwachtingen. Velen hebben ook hun arsenaal aan gerechten uitgebreid. Waar men voorheen alleen genoot van vlees en visgerechten, wordt er nu weleens een volledig plantaardige maaltijd op tafel getoverd en blijkt dat ook heerlijk te zijn.

Veel positieve veranderingen

De resultaten van dit soort aanpassingen, hebben tot enorm veel positieve veranderingen in de gezondheid van vele dorpsgenoten geleid. Het was een feest om dat te mogen aanschouwen. De een stabiliseerde zijn bloedsuikers of zijn cholesterolgehalte, de ander verloor de kilo’s waar hij of zij vanaf wilde. Ik zag velen weer blaken van de energie, terwijl ze zich daarvoor door de dag heen sleepten. Darmklachten verdwenen en de meeste mensen kregen als kadootje door hun nieuwe leefstijl, een soepelere stoelgang. Mooi toch?

Natuurlijk heeft niet iedereen alle doelen bereikt waarmee hij of zij naar het spreekuur van de dietist kwam. Toch hebben ook die stapjes vooruit gezet. Het  ontbijt is bijvoorbeeld getransformeerd. Wat eerst alleen een kopje koffie en een crackertje was, is nu een volledig en volwaardig ontbijt. Dat is een hele vooruitgang in de gezondheid van de persoon, maar heeft zich bijvoorbeeld nog niet vertaald in vermindering van de kilo’s. Als diëtist ben ik dan toch tevreden met de vooruitgang, ondanks dat de persoon misschien nog niet is afgevallen.

In het nieuwe jaar staan wij ook weer voor jou klaar.

Vanaf deze plek wil ik alle mensen die ik voor deze rubriek in de Slushwachter heb geinterviewd, bedanken voor hun openhartigheid en moed om hun verhaal met hun dorpsgenoten te delen.

Ik blik zeer tevreden terug op 2022. Ook ben ik enorm dankbaar dat de mensen in Bakkeveen mij zo positief als diëtist in het dorp hebben opgenomen. Samen met het fantastische team van huisartsen, apothekersassistenten, doktersassistenten en de POH doen wij ons best om de gezondheid van de Bakkeveners en de mensen in de omliggende dorpen, te waarborgen. In het nieuwe jaar staan wij ook weer voor jou klaar.

Mijn artikel verschijnt elke maand in De Slûswachter (het dorpsblad van Bakkeveen) over een client die op het spreekuur is geweest. Bekijk De Slûswachter.

Eet niet minder maar beter

Jennifer Plein | Diëtist is specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Daarbij handelt ze vanuit een holistische visie waar de mens centraal staat. Jennifer kan je begeleiden met een flexitarisch, vegetarisch, vegan of alleseter voedingspatroon.

Dieetadvies op maat

Jennifer Plein gaat samen met jou uitzoeken welke voedingskeuzes je maakt en waarom. Je gaat samen kijken wat de klachten en de doelen zijn en wat je beperkt om die doelen te bereiken.

Pas als we het hele plaatje kennen maken we samen een voedings- en leefstijlplan dat past bij jou én bij je manier van leven. Een dieetadvies op maat waarmee we je ziekte écht onder controle krijgen of genezen. En dat plan gaan we samen, stap voor stap uitvoeren.

Naast individuele begeleiding biedt Jennifer Plein ook groepsbegeleiding, lezingen & workshops en bedrijfs­begeleiding. Alles voor een energiek & lekker leven met voeding die bij je past.

Jennifer Plein

Ik zet me in voor een gezonde samenleving en een betere kwaliteit van leven.