Skip to main content

Klaar voor een fitter leven?

Het Bloeizone Leefstijlprogramma is een gloednieuw, in Bakkeveen ontwikkeld, project. Het is voor iedereen van boven de 18 jaar ongeacht je gezondheidsprofiel. In 2023 zijn Annemarie Bongers en Jennifer Plein, namens de Bloeizone regiegroep van start gegaan met een proefgroep van 6 personen in Bakkeveen. Deze groep was aan het eind van het programma zo positief en blij met de resultaten, waardoor het tweetal enthousiast genoeg was om het programma voort te zetten. Januari 2024 zijn er maar liefst 3 groepen met het Bloeizone Leefstijlprogramma van start gegaan.

Bakkeveen en omstreken

De droom is dat dit programma zich uitwaaiert in Bakkeveen en omstreken. Op die manier raken steeds meer mensen gemotiveerd om hun leefstijl te veranderen. Het resultaat is een fitter lichaam en een frisse uitstraling. Dit motiveert iedereen om gezonde keuzes te maken en te streven naar positieve resultaten.

SEPTEMBER 2024

Doe mee met het Bloeizone Leefstijlprogramma

Als uw interesse gewekt is voor ons programma en woont u in Bakkeveen of omstreken, aarzel dan niet om u gratis aan te melden via info@jenniferplein-dietist.nl. En maak u geen zorgen, zodra we een nieuwe cursus lanceren, bent u de eerste die op de hoogte wordt gebracht!

Meld je gratis aan, stuur een mailtje naar:  info@jenniferplein-dietist.nl

De opzet van het programma

Het bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten die worden geleid door een coach. De bijeenkomsten worden per toerbeurt bij de deelnemers, die dat willen, thuis gehouden. Elke week krijgen de deelnemers de mogelijkheid zich te wegen en maandelijks wordt er een bodyscan van ze gemaakt waar het vetpercentage, het buikvet en de spiermassa mee worden bepaald. Deze wordt persoonlijk met de diëtist geëvalueerd en volgt er, zo nodig, een persoonlijk leefstijladvies uit.

De bijeenkomsten

Het programma bestaat uit kennislessen welke gezamenlijk via videofilmpjes worden bekeken en praktijklessen welke de deelnemers samen uitvoeren. De onderwerpen die onder andere worden belicht gaan over de hoeveelheid vocht dat je per dag nodig hebt; wat is een goede lichaamshouding is; hoe je je leefomgeving gezond kunt houden; wat de rol van koolhydraten, eiwitten en vetten in je lichaam is; Welke voedingsmiddelen je het beste kunt kiezen om jezelf sterker en fitter te maken; wat alcohol met je doet; hoe je zorgt voor een goede nachtrust.

In september begint het spannende tweede deel van ons cursusavontuur, en we kunnen niet wachten om alle deelnemers van de eerste fase opnieuw te verwelkomen voor meer groei en bloei!

Duur programma

Het huidig Bloeizone leefstijlprogramma bestaat uit 4 periodes van 10 weken die verdeeld worden over 2 jaar. In die 2 jaar hopen we de deelnemers handvaten te bieden waar ze een leven lang mee voort kunnen.

We zijn op zoek naar leefstijl coaches!

Droomt u ervan om anderen te ondersteunen en te zien groeien als een (vrijwillige) Bloeizone leefstijlcoach? Schrijf dan naar info@jenniferplein-dietist.nl, wij komen graag met u in contact.

Resultaten van de proefgroep van 2023

  • De deelnemers ervaren een verbetering van de kwaliteit van leven
  • Alle deelnemers leven bewuster (met name t.a.v. voedingskeuzes, etiketten lezen, beweging)
  • Alle deelnemers drinken bewust meer water
  • Alle deelnemers zijn meer gaan bewegen
  • Alle deelnemers zijn meer vezels gaan eten
  • Alle deelnemers eten bewust minder bewerkt vlees en kiezen meer voor wit vlees, vis, ei en vegetarische gerechten
  • De deelnemers zijn gemiddeld 7,3 kg afgevallen in dat jaar (en dat ondanks dat het geen afslankprogramma was).

Bloeizone staat voor een lang, gezond en gelukkig leven.

Bakkeveen is een prachtig dorp waar mensen samen willen werken aan een lang, gezond en gelukkig leven voor alle dorpsbewoners. Voeding en beweging zijn hierin belangrijke onderwerpen, maar ook ontspanning, sociale contacten en zingeving. Vanuit het dorp worden hiervoor verschillende activiteiten en voorlichtingen georganiseerd. We gaan samen voor een lang, gezond en gelukkig leven!

Werkgroepen

Voor de periode 2019-2029 wordt er gewerkt aan het bewustmaken en het werken aan een gezonde leefstijl voor de inwoners van Bakkeveen. Hiervoor zijn verschillende werkgroepen opgericht. Deze werkgroepen organiseren activiteiten, workshops en voorlichtingen voor het hele dorp. Dit betekent dat er voor jong en oud aandacht is voor: goed slapen, voldoende beweging, gezonde voeding, mogelijkheden voor zingeving, ontspanning, wonen in een prettige leefomgeving, mogelijkheden voor sociaal contact.

Wil je ons helpen of meer weten mail ons: bloeizone@bakkeveen.nl en of volgen via Facebook kan ook.

Alles voor gezondheid en geluk

Alles voor gezondheid en geluk, Dagblad het Noorden 29 mei 2024

Eet niet minder maar beter

Jennifer Plein | Diëtist is specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Daarbij handelt ze vanuit een holistische visie waar de mens centraal staat. Jennifer kan je begeleiden met een flexitarisch, vegetarisch, vegan of alleseter voedingspatroon.

Dieetadvies op maat

Jennifer Plein gaat samen met jou uitzoeken welke voedingskeuzes je maakt en waarom. Je gaat samen kijken wat de klachten en de doelen zijn en wat je beperkt om die doelen te bereiken.

Pas als we het hele plaatje kennen maken we samen een voedings- en leefstijlplan dat past bij jou én bij je manier van leven. Een dieetadvies op maat waarmee we je ziekte écht onder controle krijgen of genezen. En dat plan gaan we samen, stap voor stap uitvoeren.

Naast individuele begeleiding biedt Jennifer Plein ook groepsbegeleiding, lezingen & workshops en bedrijfs­begeleiding. Alles voor een energiek & lekker leven met voeding die bij je past.

Jennifer Plein

Ik zet me in voor een gezonde samenleving en een betere kwaliteit van leven.