Skip to main content

Hier kan je niets anders dan blij van worden. Echt!

Ali van der Meer, bekend in Bakkeveen als een van de beweeginstructeurs bij onze fittesten, heeft haar arts versteld doen staan. De arts was er namelijk veel minder van overtuigt dat haar schildklier met leefstijl verbeterd zou kunnen worden als Ali zelf. Nu, 1 jaar later heeft Ali overtuigend ‘bewijs’ dat het kan! Haar lab-resultaten laten zwart op wit zien dat haar schildklier waarden binnen 1 jaar naar ‘normaal’ zijn gebracht. En als klap op de vuurpeil is Ali in dit jaar ook nog 15 kilo afgevallen met nauwelijks spiermassaverlies. Hierdoor heeft zij haar lichamelijke leeftijd, wat aanvankelijk 70 jaar bij de bodyscan aangaf, teruggebracht naar 52 jaar. En dat voor een vrouw die in werkelijkheid 67 jaar oud is. Geweldig toch!

Ali’s actieve levensstijl en tuinierende passie

Zoals ik al aangaf is Ali wel een actief persoon. Behalve dat zij bij de fittesten de beweging van alle deelnemers met hen doorneemt en erover adviseert, zit zij zelf ook niet stil. Zij geeft beweeglessen aan ouderen, werkt zeer veel in de tuin, wandelt regelmatig en houdt van fietsen. Vooral het tuinieren in combinatie met haar optimale voeding, heeft haar spiermassa zo stabiel gehouden tijdens haar afslankproces. Dat is het doel van iedereen die probeert om af te vallen, maar best een uitdaging kan zijn. Maar voor Ali dus niet.

De uitdagingen van Ali’s voedingsreis

De start van Ali’s voedingsreis was heus niet zo gemakkelijk. Maar goed, dat is het voor niemand die op zijn 67ste te horen krijgt dat zij van nu af aan liever geen lactose, gluten en suiker meer kan gebruiken. Als je dat hoort komt er wel even wat op je af.  Afwijkingen aan de schildklier vallen onder de auto-immuunziekten. Als je daarmee geconfronteerd wordt, kan je je brood met kaas, koekjes, gebakjes, beschuit met chocoladehagelslag en wijntjes maar liever laten staan. Aangezien dit juist de voedingsmiddelen waren waar Ali wel van hield, moest zij wel aan de gedachten wennen dit te moeten vervangen.

Het genieten van gezonde veranderingen

Toch vond Ali hier al snel haar draai in en vond het nog lekker ook. Zij genoot enorm van de voordelen die zij steeds meer ervoer. Zij droeg weer kleren die zij niet droeg toen zij zwaarder woog en ze durfde zelfs weer in een bikini! Doordat zij zich nu duidelijk energieker voelt en de objectieve metingen uitwijzen dat zij weer helemaal ‘gezond’ is, moedigt zij de ouderen die zij beweeglessen geeft, ook aan om gezonder te eten. Dit juich ik als haar diëtist enorm toe, want op die manier kan de ‘gezonde boodschap’ steeds meer mensen bereiken met hopelijk nog meer mooie resultaten.

Mijn artikel verschijnt elke maand in De Slûswachter (het dorpsblad van Bakkeveen) over een client die op het spreekuur is geweest. Bekijk De Slûswachter.
Ali van de Meer Before

2023

Ali van der Meer After

2024

Eet niet minder maar beter

Jennifer Plein | Diëtist is specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Daarbij handelt ze vanuit een holistische visie waar de mens centraal staat. Jennifer kan je begeleiden met een flexitarisch, vegetarisch, vegan of alleseter voedingspatroon.

Dieetadvies op maat

Jennifer Plein gaat samen met jou uitzoeken welke voedingskeuzes je maakt en waarom. Je gaat samen kijken wat de klachten en de doelen zijn en wat je beperkt om die doelen te bereiken.

Pas als we het hele plaatje kennen maken we samen een voedings- en leefstijlplan dat past bij jou én bij je manier van leven. Een dieetadvies op maat waarmee we je ziekte écht onder controle krijgen of genezen. En dat plan gaan we samen, stap voor stap uitvoeren.

Naast individuele begeleiding biedt Jennifer Plein ook groepsbegeleiding, lezingen & workshops en bedrijfs­begeleiding. Alles voor een energiek & lekker leven met voeding die bij je past.

Jennifer Plein

Ik zet me in voor een gezonde samenleving en een betere kwaliteit van leven.