Skip to main content

Via een vriend van haar man, die ook in Bakkeveen bij de diëtist kwam, kwam Esther bij mij op consult. Ze is nu in de overgang en ervoer daar behoorlijk veel last van. Naast de vergeetachtigheid en de extra pondjes, was zij ook steeds vaker depressief. Zij liep daarvoor bij de psycholoog welke haar zelfs antidepressiva had voorgeschreven.

11.000 stappen per dag, 8.00 u. ‘s morgens soepel opstaan en de helft minder antidepressiva slikken, waren januari van dit jaar voor Esther een vage droom, maar die is nu werkelijkheid! Haar dag begon voorheen niet voor 10.30, ze had altijd overal spierpijn, wandelen was iets uit het verleden en ze kwam de dag niet door zonder een hoge dosis antidepressiva.

Ondanks dat zij aanvankelijk naar de diëtist kwam om haar kilo’s te verliezen, kreeg ze uiteindelijk een veel groter kado: Esther heeft haar levenlust weer terug en bulkt nu van de energie. Ze heeft ‘er’ duidelijk weer zin in. In van alles!

Waar bleek zij al die tijd, zonder het door te hebben, niet tegen te kunnen?  Zuivel, suiker en eieren! Juist de voedingsmiddelen waar zij dol op was. Kennelijk verstoorden zij haar systeem en uitte zich dat op verschillende manieren, zowel geestelijk alsook lichamelijk. Door ze optimaal te vervangen en daarnaast ook meer omega-3- vetten, vitamine- en mineralenrijk voedsel, vezels en probiotische voeding te gebruiken, heeft zij zichzelf kunnen ‘genezen’. Haar darmflora, oftewel haar microbioom, is daar zo enorm door verbeterd, dat het heeft ingegrepen op verschillende aspecten van haar lichaam. Het heeft de ‘laaggradige’ ontstekingen verminderd, waardoor zij mentaal zowel fysiek zo goed als weer de oude is. Wellicht kan zij ooit wel helemaal de antidepressiva vaarwel zeggen? De tijd zal het leren.

Esther had nooit gedacht dat haar voeding en leefstijl zo’n impact op haar gezondheid konden hebben. Zij is blij dat de vriend van haar man hem over zijn succes bij de diëtist had verteld, anders had zij er nooit zo de vruchten van kunnen plukken.

 

Mijn artikel verschijnt elke maand in De Slûswachter (het dorpsblad van Bakkeveen) over een client die op het spreekuur is geweest. Bekijk De Slûswachter.

Eet niet minder maar beter

Jennifer Plein | Diëtist is specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Daarbij handelt ze vanuit een holistische visie waar de mens centraal staat. Jennifer kan je begeleiden met een flexitarisch, vegetarisch, vegan of alleseter voedingspatroon.

Dieetadvies op maat

Jennifer Plein gaat samen met jou uitzoeken welke voedingskeuzes je maakt en waarom. Je gaat samen kijken wat de klachten en de doelen zijn en wat je beperkt om die doelen te bereiken.

Pas als we het hele plaatje kennen maken we samen een voedings- en leefstijlplan dat past bij jou én bij je manier van leven. Een dieetadvies op maat waarmee we je ziekte écht onder controle krijgen of genezen. En dat plan gaan we samen, stap voor stap uitvoeren.

Naast individuele begeleiding biedt Jennifer Plein ook groepsbegeleiding, lezingen & workshops en bedrijfs­begeleiding. Alles voor een energiek & lekker leven met voeding die bij je past.

Jennifer Plein

Ik zet me in voor een gezonde samenleving en een betere kwaliteit van leven.