Skip to main content

Klachten en medicijn gebruik

Als verpleegkundige, wat Aukje van huis uit is, weet je al best veel van voeding. Toch kon ze nog wel wat specifieke richtlijnen gebruiken voor zichzelf. Haar schildklier werkt namelijk al 12 jaar niet optimaal en daar gebruikt zij medicijnen voor.

Behalve de extra kilo’s, kreeg ze ook last van maagklachten, vaker een opgezette buik door lucht in de darmen en had zij weinig energie. Algeheel was zij niet meer de fitte moeder van 3 kinderen die ze tot kort daarvoor wel was geweest.

Met deze klachten kwam zij naar mijn praktijk. Ik probeerde een beeld te krijgen van haar leef- en eetpatroon. Ik zag dat Aukje, ondanks dat ze weinig energie had, toch dagelijks in het bos liep en op beide weekenddagen minstens 1 uur ging fietsen. Sportief was zij dus wel.

Voedingsadvies

Met de voeding bleek nog wel wat winst te behalen. Aukje hield, zoals velen van ons, ook van zoete gerechten. Daarnaast was zij dol op kaas en kon zij erg genieten van een paar lekkere bakjes koffie met melk en caramel. Duidelijk een echte levensgenieter.

Helaas zaten hier wat ingrediënten tussen waar haar schildklier niet goed op reageerde. Met wat aanpassingen in haar voeding, waaronder het meer eten van voedingsvezels, zag Aukje al snel verbetering. Ze begon af te vallen, haar energielevel kwam weer op peil en haar maag-darmkanaal werd rustig. Aukje kon het bijna niet geloven dat ze door een paar aanpassingen in haar voeding, zich zo snel totaal anders kon voelen. Uit enthousiasme stuurde zij nog meer mensen uit haar omgeving naar mij door, omdat zij hen een ook een fitter leven toewenste.

Aukje is inmiddels al maanden verder en heeft al bijna haar streefgewicht bereikt en voelt zich weer zo goed als de oude. Uiteraard neemt ze nog weleens iets van de ‘no go-list’, maar zeer beperkt, omdat ze nu maar al te goed weet wat het met haar doet.

Mijn artikel verschijnt elke maand in De Slûswachter (het dorpsblad van Bakkeveen) over een client die op het spreekuur is geweest. Bekijk De Slûswachter.

Eet niet minder maar beter

Jennifer Plein | Diëtist is specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Daarbij handelt ze vanuit een holistische visie waar de mens centraal staat. Jennifer kan je begeleiden met een flexitarisch, vegetarisch, vegan of alleseter voedingspatroon.

Dieetadvies op maat

Jennifer Plein gaat samen met jou uitzoeken welke voedingskeuzes je maakt en waarom. Je gaat samen kijken wat de klachten en de doelen zijn en wat je beperkt om die doelen te bereiken.

Pas als we het hele plaatje kennen maken we samen een voedings- en leefstijlplan dat past bij jou én bij je manier van leven. Een dieetadvies op maat waarmee we je ziekte écht onder controle krijgen of genezen. En dat plan gaan we samen, stap voor stap uitvoeren.

Naast individuele begeleiding biedt Jennifer Plein ook groepsbegeleiding, lezingen & workshops en bedrijfs­begeleiding. Alles voor een energiek & lekker leven met voeding die bij je past.

Jennifer Plein

Ik zet me in voor een gezonde samenleving en een betere kwaliteit van leven.