Skip to main content

Joop, 76 jaar oud, gaat tegenwoordig weer stralend door het leven. Na jaren zich door zware vermoeidheid voort te hebben gesleept wegens slaapapneu en benauwdheid, kan Joop zijn geluk tegenwoordig niet op. Hij veert nu elke morgen fris en fit uit zijn bed, loopt lange afstanden van zelfs 1 uur achter elkaar door en kan nu de hele dag staan klussen.

Dit klinkt voor enkele van u als niets bijzonders, maar voor Joop is dit een verschil van dag en nacht ten opzichte van vroeger. Hij liep eerst ver achter zijn vrouw aan als ze boodschappen gingen doen, nu loopt hij met gemak voorop. Ook maaide hij voorheen het gras in 4-5 etappes, nu maakt hij het in 1 keer heel vlot af.

Ja, de nieuwe leefstijl die Joop zich eigen heeft gemaakt doet hem goed, heel goed! Maar wat zijn nou de wezenlijke veranderingen die hij heeft gemaakt dat hij nu zo blaakt van de gezondheid?

 

Joop

Gezond leven binnen je relatie is ‘teamwork’.

Vroeger genoot hij met volle teugen van zijn karbonaadjes, royale worstplankjes en saucijsjes. Ook kon er geen kopje koffie gedronken worden zonder een koekje erbij.

Op het eerste gezicht lijken dit geen shockerende keuzes. Toch werkten ze  allemaal tezamen erg energierovend voor Joop. Nu hij minder vet eet en bovendien voor de gezonde vetten kiest, is dat al een grote stap vooruit. Dat hij daarnaast ook nog zijn suikergebruik drastisch heeft verminderd, zijn fruit- en groente-inname juist heeft verhoogd en nu geniet van een ontbijtje van yoghurt en volkoren granen, hebben ze samen geleid tot de enorme energie stoot die Joop sindsdien ervaart. De niet aflatende ondersteuning van zijn vrouw die haar kookwijze heeft aangepast moeten we hier ook niet bij vergeten. Gezond leven binnen je relatie is ‘teamwork’. De ademhalingsadviezen en de bewegingsinstructies van de fysiotherapeut, waren erg ondersteunend bij dit proces.

Geweldig Joop, houden zo! Die 13 kilo’s die jij door dit voedingspatroon achter je hebt gelaten, hebben je ook een stuk lichtvoetiger gemaakt. Proficiat! Hup, door met de volgende kilo’s die binnenkort ook overboord zullen gaan.  Je bent echt heel goed bezig en daarmee een inspiratiebron voor je dorpsgenoten.

Mijn artikel verschijnt elke maand in De Slûswachter (het dorpsblad van Bakkeveen) over een client die op het spreekuur is geweest. Bekijk De Slûswachter.

Eet niet minder maar beter

Jennifer Plein | Diëtist is specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Daarbij handelt ze vanuit een holistische visie waar de mens centraal staat. Jennifer kan je begeleiden met een flexitarisch, vegetarisch, vegan of alleseter voedingspatroon.

Dieetadvies op maat

Jennifer Plein gaat samen met jou uitzoeken welke voedingskeuzes je maakt en waarom. Je gaat samen kijken wat de klachten en de doelen zijn en wat je beperkt om die doelen te bereiken.

Pas als we het hele plaatje kennen maken we samen een voedings- en leefstijlplan dat past bij jou én bij je manier van leven. Een dieetadvies op maat waarmee we je ziekte écht onder controle krijgen of genezen. En dat plan gaan we samen, stap voor stap uitvoeren.

Naast individuele begeleiding biedt Jennifer Plein ook groepsbegeleiding, lezingen & workshops en bedrijfs­begeleiding. Alles voor een energiek & lekker leven met voeding die bij je past.

Mijn artikel verschijnt elke maand in De Slûswachter (het dorpsblad van Bakkeveen) over een client die op het spreekuur is geweest. Bekijk De Slûswachter.

Jennifer Plein

Ik zet me in voor een gezonde samenleving en een betere kwaliteit van leven.