Skip to main content

Elke maand verschijnt er in De Sluswachter een artikel over een client die op het spreekuur van Jennifer Plein is geweest. In juli 2021 is Hennie Gjaltema geinterviewd. Bekijk het artikel ook in de lokale Bakkeveense krant

Amsterdam, Paramaribo en nu Bakkeveen! Na de eerder genoemde steden, werk ik nu na 25 jaar in ziekenhuizen te hebben gewerkt en een eigen praktijk te hebben gedraaid, als diëtist in huisartsenpraktijk Bakkeveen. Met een prachtig team van artsen en doktersassistenten, werken wij aan de gezondheid van de bewoners van Bakkeveen en omstreken. In deze rubriek wil ik u een kijkje geven in mijn dagelijks werk als diëtist en de ervaringen van mijn cliënten.

Een rasechte Bakkeveense van 63 jaar kwam in maart op de praktijk met de wens om af te vallen. Ze had al veel gedaan om de kilo’s eraf te krijgen, maar die laatste paar lukte maar niet.
Naast de kilo’s die zij kwijt wilde, wilde ze haar energieniveau ook verbeteren, want ze was al een tijdje behoorlijk moe.

We gingen aan de slag.

Aan de hand van haar voedingsanamnese, had ik een beeld van wat zij at. Het bleek dat zij over het algemeen gezond at, toch zag ik nog ruimte voor verbetering in haar voeding. Fruit en groenten waren al vertegenwoordigd, maar een beetje meer heeft haar goed gedaan. Ook het kiezen voor een ander type yoghurt, heeft de kilo’s geholpen er vanaf te komen.
Ondanks relatief kleine aanpassingen van haar eet- en leefpatroon, zag zij al binnen 2 maanden een prachtig resultaat. Ze was maar liefs al 4 kilo’s kwijt! Iets wat haar de laatste Jaren steeds maar niet lukte, was nu in 2 maanden wel gebeurd. Ook qua energieniveau was zij weer helemaal de oude.

Waar kwam het op neer: Meer groente, meer fruit en meer plantaardige vlees- en melkvervangers. Ze eet zo nu en dan nog wel een dierlijk gerecht, dat is ook prima. Toch voelt zij dat haar gezondheid is verbeterd, zij is afgevallen en ook dat haar energieniveau is verhoogd nu zij overwegend plantaardig eet. Dit motiveert haar zo, dat ze deze weg zo goed mogelijk wil blijven volgen.

Jennifer Plein

Jennifer Plein

Ik zet me in voor een gezonde samenleving en een betere kwaliteit van leven.