Skip to main content

Elke maand verschijnt er in De Sluswachter een artikel over een client die op het spreekuur van Jennifer Plein is geweest. In juli 2021 is Hennie Gjaltema geinterviewd “Gewicht omlaag & energie omhoog”. Bekijk het artikel ook in de lokale Bakkeveense krant

Amsterdam, Paramaribo en nu Bakkeveen! Na de eerder genoemde steden, werk ik nu na 25 jaar in ziekenhuizen te hebben gewerkt en een eigen praktijk te hebben gedraaid, als diëtist in huisartsenpraktijk Bakkeveen. Met een prachtig team van artsen en doktersassistenten, werken wij aan de gezondheid van de bewoners van Bakkeveen en omstreken. In deze rubriek wil ik u een kijkje geven in mijn dagelijks werk als diëtist en de ervaringen van mijn cliënten.

Een rasechte Bakkeveense van 63 jaar kwam in maart op de praktijk met de wens om af te vallen. Ze had al veel gedaan om de kilo’s eraf te krijgen, maar die laatste paar lukte maar niet.
Naast de kilo’s die zij kwijt wilde, wilde ze haar energieniveau ook verbeteren, want ze was al een tijdje behoorlijk moe.

We gingen aan de slag.

Aan de hand van haar voedingsanamnese, had ik een beeld van wat zij at. Het bleek dat zij over het algemeen gezond at, toch zag ik nog ruimte voor verbetering in haar voeding. Fruit en groenten waren al vertegenwoordigd, maar een beetje meer heeft haar goed gedaan. Ook het kiezen voor een ander type yoghurt, heeft de kilo’s geholpen er vanaf te komen.
Ondanks relatief kleine aanpassingen van haar eet- en leefpatroon, zag zij al binnen 2 maanden een prachtig resultaat. Ze was maar liefs al 4 kilo’s kwijt! Iets wat haar de laatste Jaren steeds maar niet lukte, was nu in 2 maanden wel gebeurd. Ook qua energieniveau was zij weer helemaal de oude.

Waar kwam het op neer: Meer groente, meer fruit en meer plantaardige vlees- en melkvervangers. Ze eet zo nu en dan nog wel een dierlijk gerecht, dat is ook prima. Toch voelt zij dat haar gezondheid is verbeterd, zij is afgevallen en ook dat haar energieniveau is verhoogd nu zij overwegend plantaardig eet. Dit motiveert haar zo, dat ze deze weg zo goed mogelijk wil blijven volgen.

Eet niet minder maar beter

Jennifer Plein | Diëtist is specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Daarbij handelt ze vanuit een holistische visie waar de mens centraal staat. Jennifer kan je begeleiden met een flexitarisch, vegetarisch, vegan of alleseter voedingspatroon.

Dieetadvies op maat

Jennifer Plein gaat samen met jou uitzoeken welke voedingskeuzes je maakt en waarom. Je gaat samen kijken wat de klachten en de doelen zijn en wat je beperkt om die doelen te bereiken.

Pas als we het hele plaatje kennen maken we samen een voedings- en leefstijlplan dat past bij jou én bij je manier van leven. Een dieetadvies op maat waarmee we je ziekte écht onder controle krijgen of genezen. En dat plan gaan we samen, stap voor stap uitvoeren.

Naast individuele begeleiding biedt Jennifer Plein ook groepsbegeleiding, lezingen & workshops en bedrijfs­begeleiding. Alles voor een energiek & lekker leven met voeding die bij je past.

Jennifer Plein

Ik zet me in voor een gezonde samenleving en een betere kwaliteit van leven.