Skip to main content

Marieke Plomp uit Marum was binnen 1 maand van haar migraine en 5 kilo af. Als bonus was zij ook weer de energieke zelf van voorheen!

Door een teamlid van haar sportclub, kwam zij bij mij op het spreekuur in Bakkeveen terecht. Op het spreekuur gaf zij aan waar zij voor kwam. Migraine tijdens de menstruatie, overgewicht en weinig energie. Kon ik haar daarmee helpen?

Ik durfde het niet te beloven, maar als we er ‘samen’ voor gingen, konden we het wellicht proberen.

6 jaar lang kreeg zij maandelijks last van hevige migraine aanvallen. Daar bovenop was zij de afgelopen 5 jaar 13 kilo aangekomen. Beiden heel naar. Zij had nu overgewicht, terwijl zij zichzelf zo helemaal niet kende en het ook niet zo wilde. Zij liep 2 x daags met haar hond en  sportte ook regelmatig. Aan de beweging lag het dus niet.

Ze had zelden een hongergevoel, waardoor ze geneigd was maaltijden over te slaan.  Wegens drukte lukte het niet altijd om elke dag te koken, dus ze kocht regelmatig maaltijden buiten de deur. Ze hield best wel van zoet zoals chocolademelk, capuccino met suiker, chocola, hagelslag en toetjes. Voor wit brood met kaas koos zij zo nu en dan ook en Dorritos (chips) kon zij moeilijk weerstaan.

Zonder de boeman te willen zijn die haar alle geneugten in het leven wilde afnemen, heb ik haar toch geadviseerd de producten met suiker te laten staan. Ze kunnen namelijk de migraine aanwakkeren, haar gewicht laten toenemen en haar energie draineren. Ik heb haar aangeraden zich te focussen op volkoren graanproducten bij alles dat op basis van meel wordt gemaakt. Ook hebben we het belang van een goede maaltijdspreiding besproken.

Nadat Marieke wat onzeker wegging, maar toch vastberaden het uit te proberen, merkte zij de resultaten snel. Zij begon af te vallen en ze kreeg geen migraine meer tijdens de menstruatie. Iets waar zij de afgelopen 6 jaar maandelijks op geabonneerd was. En als mooi kado voelde ze zich ook een stuk energieker dan bij aanvang.

Na jarenlang met deze klachten te hebben rondgelopen, is Marieke nu ‘bevrijd’ en voelt zich weer op de top van de wereld! Op deze nieuw ingeslagen weg, voelt zij zich zelfverzekerd genoeg om het pad verder zelf te vervolgen tot alle 13 kilo’s er vanaf zijn.

Jennifer Plein & Marieke Plomp in de praktijk

Mijn artikel verschijnt elke maand in De Slûswachter (het dorpsblad van Bakkeveen) over een client die op het spreekuur is geweest. Bekijk De Slûswachter.

Eet niet minder maar beter

Jennifer Plein | Diëtist is specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Daarbij handelt ze vanuit een holistische visie waar de mens centraal staat. Jennifer kan je begeleiden met een flexitarisch, vegetarisch, vegan of alleseter voedingspatroon.

Dieetadvies op maat

Jennifer Plein gaat samen met jou uitzoeken welke voedingskeuzes je maakt en waarom. Je gaat samen kijken wat de klachten en de doelen zijn en wat je beperkt om die doelen te bereiken.

Pas als we het hele plaatje kennen maken we samen een voedings- en leefstijlplan dat past bij jou én bij je manier van leven. Een dieetadvies op maat waarmee we je ziekte écht onder controle krijgen of genezen. En dat plan gaan we samen, stap voor stap uitvoeren.

Naast individuele begeleiding biedt Jennifer Plein ook groepsbegeleiding, lezingen & workshops en bedrijfs­begeleiding. Alles voor een energiek & lekker leven met voeding die bij je past.

Jennifer Plein

Ik zet me in voor een gezonde samenleving en een betere kwaliteit van leven.