Skip to main content

Else van der Greft 52 jaar oud, met een gezond lichaamsgewicht, wandelt 2 maal per week, skeelert daarnaast ook nog, rookt niet, drinkt nauwelijks alcohol en slaapt over het algemeen goed en heeft weinig stress.

Kortom op het eerste gezicht heeft Else de perfecte basis voor een gezond en pijnvrij leven. Om het ‘hip’ te zeggen, ze valt niet onder de ‘usual suspects’.  Toch heeft zij een te hoge bloeddruk met bovendien de nodige klachten. Hoofdpijn en duizeligheid zijn klachten waarvan ze wekelijks last heeft. Met haar werk overdag en tevens haar hobby als zangeres in de avond, kan ze dat uiteraard niet hebben.

Else van der Greft (rechts) op consult bij Jennifer Plein (links)

Voedingsadvies op maat

Else kwam naar het spreekuur van Jennifer Plein met de vurige wens om van haar hoofdpijn af te komen en de daarmee gepaard gaande pijnstillers. Als het zou kunnen, zou ze het liefst ook haar bloeddruk medicijnen willen laten staan.

Uit haar eetpatroon kwam naar voren dat zij gezond at, maar toch hier en daar wat meer op haar zoutinname kon letten. De verzadigde vetten in de voeding mochten ook wat omlaag en daarnaast zou ze juist wat meer voor kalium, afkomstig uit fruit en groente, mogen eten. Het zout dat zij overigens binnenkreeg, bleek meer uit ‘bewerkte’ voedingsmiddelen afkomstig te zijn, zelf voegde zij het nauwelijks aan haar eten toe.

Zij ging met een voedingsadvies op maat aan de slag.

Het resultaat

Na slechts 4 weken kwam zij als herboren op het spreekuur terug. Ze was hoofdpijnvrij en de duizeligheid was verdwenen! Wauw! Ze vond het bovendien totaal niet moeilijk om de aanpassingen in haar voeding te maken.

De bloeddruk was ook de hele maand binnen de norm gebleven. Er was zelfs al sprake van dat zij, na overleg met de huisarts, kon stoppen met de medicatie. Toch is besloten het voorlopig nog even op de halve dosering te houden. Ze gaat er heel positief mee door, zodat zij binnenkort de bloeddrukmedicijnen helemaal vaarwel kan zeggen.

Dit is wederom een prachtig voorbeeld van hoe je met voeding en leefstijl je leven kunt veranderen. In dit geval was het van een leven met hoge bloeddruk, wat zich uitte in chronische hoofdpijn, naar een goede bloeddruk met een pijnvrij leven.

Samen op weg naar een energiek & lekker leven

Misschien kamp jij ook met een klacht waarvan je niet eens vermoedt dat de oplossing in je leefstijl ligt. Kijk er gerust eens samen met Jennifer Plein naar, wellicht vind ook jij de sleutel naar je gezondheid en kan je daarna weer vrolijk verder leven.

Dieetadvies op maat

Jennifer Plein gaat samen met jou uitzoeken welke voedingskeuzes je maakt en waarom. Je gaat samen kijken wat de klachten en de doelen zijn en wat je beperkt om die doelen te bereiken.

Pas als we het hele plaatje kennen maken we samen een voedings- en leefstijlplan dat past bij jou én bij je manier van leven. Een dieetadvies op maat waarmee we je ziekte écht onder controle krijgen of genezen. En dat plan gaan we samen, stap voor stap uitvoeren.

Naast individuele begeleiding biedt Jennifer Plein ook groepsbegeleiding, lezingen & workshops en bedrijfs­begeleiding. Alles voor een energiek & lekker leven met voeding die bij je past.

Jennifer Plein

Ik zet me in voor een gezonde samenleving en een betere kwaliteit van leven.