Skip to main content

Doorverwezen naar een diëtiste/life-style coach

Ik was mij er niet zo van bewust dat je met voeding je gezondheid zo kan beïnvloeden en het effect op reumatische klachten zo kon verbeteren. ‘Kan niet waar zijn’ dacht ik, nadat ik door de huisarts was doorverwezen naar de diëtiste/life-style coach.  Een aantal maanden verder en met de kennis van nu vind ik het bijna ‘Ongelofelijk!’ De constante klachten van jicht in mijn voeten en aanhoudende spierpijn en strafheid in mijn hele lijf, zijn zo goed als weg na het aanpassen van mijn eetpatroon. In mijn baan als technisch directeur ervaar ik dagelijks nieuwe uitdagingen met een behoorlijk stress niveau. Heerlijk om bezig te zijn met deze uitdagingen. Echter, in de balans werk/thuis kan dat ook de oorzaak zijn geweest van de energie dips die ik voorheen ervoer. Maar na aanpassen van het voedingspatroon merkte ik dat zelfs die dips minder diep zijn en ik duidelijk energieker ben.

Lichamelijke klachten verminderen

Ik ben altijd blijven bewegen, ondanks mijn drukke baan. Uiteraard kan dat altijd wel meer, maar toch ben ik blij met wat ik doe, want het doet mij goed. Ik wandel met de hond, ik zwem, doe aan power-aqua en yoga en ik fiets soms naar het werk. Eerlijk toegeven dat ik voorheen wel van een wijntje hield. Met mijn werk hoorde dat er tijdens zakenlunches ook echt bij. Ondanks dat dat sociaal soms nog steeds lastig ligt, is het mij toch gelukt om het grotendeels terug te draaien. Ik neem nu bewuster een alcoholisch drankje. Niet zo automatisch meer. Ik ben er erg toe gemotiveerd, omdat ik duidelijk merk dat mijn lichamelijke klachten erdoor verminderen.

Geen medicijnen meer

Behalve van de wijntjes, was ik voorheen ook wel van de croissantjes, de appeltaartjes en de kaasjes(vooral de blauwe als het even kon). Hoe erg ik het ook betreurde dat ik daar duidelijk een stap in terug moest nemen, ben ik achteraf blij dat ik het toch gedaan heb. Naast de energie boost ben ik ook meer dan 6 kg afgevallen, is mijn bloeddruk ook dalende en gebruik ik geen medicijnen meer voor de reumatische klachten. Ik vind de aanpassingen daardoor alleszins de moeite waard.

Martijn Favot

Ik ervaar dat ik mij duidelijk fitter voel en meer pijnvrij door het leven ga, dus ik ga zo door!

Iedereen zijn eigen startpunt

Doordat ik zo verbaasd was over de positieve effecten van mijn nieuwe voedingspatroon en tegelijkertijd, zo blij ben dat ik mij tegenwoordig zo goed voel, ben ik geneigd de mensen in mijn omgeving er ook toe te bewegen hun voeding aan te passen. Ik ben er inmiddels achter dat dat zo niet werkt. Iedereen heeft zijn eigen startpunt, want voor het veranderen van je leefstijl moet je echt klaar zijn. Ik ervaar dat ik mij duidelijk fitter voel en meer pijnvrij door het leven ga, dus ik ga zo door!

Mijn advies

Misschien herken jij ook met een klacht waarvan je niet eens vermoedt dat de oplossing in je leefstijl ligt. Mijn advies kijk er eens samen met lifestyle coach en voedingsdeskundige Jennifer Plein naar, wellicht vind ook jij de sleutel naar je gezondheid en kwaliteit van het leven.

Kleine verandering maar grote effecten

Jennifer heeft me op een eenvoudige manier inzicht geven in mijn voedingspatroon en de effecten daarvan. Zoekende naar een passende oplossing met op zich kleine verandering maar grote effecten. Ik had verwacht dat het aanpassen mij meer moeite zou kosten. Echter geven de korte termijn effecten mij al zoveel motivatie, dat ik niet van plan ben terug te vallen in mijn oude patroon. Bewust leven is bewust kiezen heb ik ervaren.

Mijn artikel verschijnt elke maand in De Slûswachter (het dorpsblad van Bakkeveen) over een client die op het spreekuur is geweest. Bekijk De Slûswachter.

Eet niet minder maar beter

Jennifer Plein | Diëtist is specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Daarbij handelt ze vanuit een holistische visie waar de mens centraal staat. Jennifer kan je begeleiden met een flexitarisch, vegetarisch, vegan of alleseter voedingspatroon.

Dieetadvies op maat

Jennifer Plein gaat samen met jou uitzoeken welke voedingskeuzes je maakt en waarom. Je gaat samen kijken wat de klachten en de doelen zijn en wat je beperkt om die doelen te bereiken.

Pas als we het hele plaatje kennen maken we samen een voedings- en leefstijlplan dat past bij jou én bij je manier van leven. Een dieetadvies op maat waarmee we je ziekte écht onder controle krijgen of genezen. En dat plan gaan we samen, stap voor stap uitvoeren.

Naast individuele begeleiding biedt Jennifer Plein ook groepsbegeleiding, lezingen & workshops en bedrijfs­begeleiding. Alles voor een energiek & lekker leven met voeding die bij je past.